Workshops

Workshops / Lessen / Tentoonstellingen

Workshops

Ervaar washi en papierkunst: voor kinderen en volwassenen

Lessen

Diepere instructie en inzichten in washi en Japans ambacht

Tentoonstellingen & Samenwerkingen

Bekijk mijn werk en projecten met andere kunstenaars

Komende workshops en evenementen

Nothing from June 18, 2024 to July 18, 2024.

Doe mee aan een workshop in de historische De Middelste Molen in Loenen. Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om samen te werken met de geweldige medewerkers en vrijwilligers van De Middelste Molen, een papiermolen uit 1622.

Er zijn vier soorten workshops beschikbaar:

Washi Basiscursus – van 10:30 -12:00; kosten (inclusief alle materialen) zijn 30 Euro.
Tijdens de basiscursus krijg je een overzicht van de traditie en het proces van Japans moerbeipapier maken. Je maakt Japans moerbeipapier op briefkaartformaat en A5-formaat met behulp van een geprepareerde pulpoplossing.

Washi volledige cursus– van 10:30-15:30, kosten (inclusief alle materialen) zijn 70 Euro
Tijdens de volledige cursus leer je over de geschiedenis, traditie en kunst van het Japanse papier maken. Het volledige proces van Japans moerbeipapier maken wordt in detail uitgelegd en je zult een aantal van de meest interessante stappen zelf uitvoeren, zoals het schoonmaken van de bast, het fijnstampen van de vezels en het bereiden van de papierpulpoplossing. En natuurlijk maak je je eigen Japanse papier met “Nagashizuki” (dompel- en schommelmethode).

Japans Boekbinden– van 10:30-12:00; kosten (inclusief alle materialen) zijn 40 Euro* (*10 Euro korting als je je eigen papier meeneemt voor de binnenkant!)
Tijdens deze workshop kun je de traditionele manier van Japans boekbinden ervaren, die het vouwen en binden van papier met duurzaam garen combineert om prachtig genaaide boeken te maken! Je maakt je eigen boek van 20 pagina’s op A5-formaat (als je een boek wilt maken dat niet op A5-formaat is, laat het ons dan van tevoren weten). Je kunt deze 20 pagina’s zelf meebrengen (bijv. je tekeningen, gedichten, enz.) of het papier gebruiken dat wordt verstrekt.

Tasjes maken met Japanse washi– van 10:30 – 15:30; kosten (inclusief alle materialen) zijn 85 Euro
Tijdens deze workshop maak je de stukken die nodig zijn om een handtas te naaien van Japanse “gekreukelde” washi (momigami) en katoen. Je krijgt de kans om papier te verven, blauwdrukken te gebruiken en wat Japans borduurwerk (sashiko) te leren. Astrid Bulsink begeleidt Natsuko Ogiwara als instructeur. Let op: je moet de stukken van de tas na de workshop zelf aan elkaar naaien (of +20 euro als je de tas door een professional wilt laten naaien).

Om je in te schrijven, stuur me een e-mail (indien mogelijk in het Engels)